Energie besparen met Spirotech luchtafscheiders

Lucht in het water van de cv-installatie zorgt ervoor dat de energiekosten flink toenemen. In het installatiewater zitten immers luchtbellen en lucht verwarmt niet. Zo kan het gebeuren dat een radiator gedeeltelijk koud blijft, waardoor de thermostaat al snel hoger wordt gezet. Spirotech biedt hiervoor de ideale oplossing: de SpiroVent luchtafscheider. Dit product zorgt ervoor dat luchtbellen continu uit het installatiewater worden gehaald, waardoor het mogelijk is om maar liefst 8 tot 25 procent te besparen op energie.

Waarom een Spirotech luchtafscheider?

Lucht in het installatiewater leidt niet alleen tot hogere energiekosten, maar ook tot onnodige slijtage van de cv-installatie en een dalend comfort door de verminderde warmte-afgifte van de radiatoren. Handmatig ontluchten is niet voldoende om al het lucht uit het installatiewater te verwijderen. Kies daarom voor een luchtafscheider van Spirotech, deze haalt automatisch lucht- en microbellen uit het installatiewater. Uniek aan dit product is de Spirobuis die ervoor zorgt dat luchtbellen naar de oppervlakte komen en via een ventiel het systeem verlaten. Zo krijgt het installatiewater alle ruimte om zijn werk te doen en kan er tot 25 procent bespaard worden op energie.

Voordelen:

 

Spirotech voor luchtvrij installatiewater

Spirotech is met ruim 35 jaar ervaring dé specialist op het gebied van luchtafscheiding. De sterk uitgeruste R&D-afdeling heeft verschillende soorten luchtafscheiders ontwikkeld, omdat iedere woning anders is. Welke luchtafscheider de juiste is, hangt ondermeer af van het vermogen van de cv-ketel, de waterinhoud van de cv-installatie en de stroomsnelheid van de leidingen.

Meer weten over de Spirotech luchtafscheiders? Bekijk dan onderstaand animatiefilmpje of download de brochure. Wilt u een luchtafscheider laten installeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Download de brochure