Bij ons kunt u terecht voor alle moderne soorten verwarmen.

Centrale Verwarming

De installateurs van Installatiebedrijf Balt geven altijd een goed en persoonlijk advies op het gebied van centrale verwarming. Of u nu een nieuwe cv-ketel wenst of een geheel complete cv-installatie, wij verzorgen het zeer vakkundig voor u. Wij vinden het uiterst 
belangrijk dat u tevreden bent over de gemaakte keuzes van de producten en de kwaliteit van het uiteindelijke product. Wij zijn met name werkzaam in de regio Installateur en loodgieter in Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde  en Zwolle e.o.

Wij zijn gespecialiseerd in de volgende diensten:

  • de aanleg van complete cv-installaties
  • het vervangen van cv-ketels
  • het aanleggen van vloerverwarming
  • het plaatsen van standaard radiatoren en design radiatoren
  • het plaatsen van
 convectorputten
  • het aanleggen van luchtgordijnen en heaters

Goedkope cv-ketel

Bent u op zoek naar een goedkope cv-ketel van een degelijke kwaliteit? Bij Installatiebedrijf Balt Dedemsvaart BV bent u daarvoor aan het juiste adres. Wij geven u graag een gedegen advies en maken daarnaast een scherpe offerte voor de installatie. Wij installeren uw verwarmingsketel met name in de regio Dedemsvaart, Zwolle, Ommen, Hardenberg en Balkbrug.

Welke cv-ketel?

Tegenwoordig worden veelal cv-ketels met een hoog rendement geïnstalleerd. Een HR-ketel werkt zuiniger en is daardoor beter voor het milieu. Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een Combi-ketel. Deze zorgt niet alleen voor een aangename temperatuur in huis, maar zorgt ook voor warm water. Welk type het beste past bij uw situatie, hangt af van diverse factoren. Hierbij kunt u denken aan de grootte en ligging van uw huis, uw wensen op het gebied van warm water en uw budget. Wij geven u graag een persoonlijk advies.

Wij zijn hoofddealer van de betrouwbare en kwalitatief hoogstaande ATAG, Intergas en Nefit cv-ketels.

Voor een goedkope en kwalitatief hoogstaande cv-ketel, zijn wij de juiste partner voor u. Neem gerust contact met ons op voor het aanvragen van een geheel vrijblijvende offerte. De installatie verzorgen onze installateurs met name in de regio Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en Zwolle e.o.

Onderhoud

Om de levensduur van uw cv-ketel of geiser te verlengen en de veiligheid te verhogen, is regelmatig 
onderhoud een vereiste. Wij bieden een voordelig onderhoudsabonnement aan. U wordt opgenomen in ons klantenbestand en jaarlijks nemen wij telefonisch of per e-mail contact met u op om een afspraak te maken voor de onderhoudsbeurt.
 Op vakbekwame wijze controleren wij dan uw gehele cv-installatie.

Onderhoud aanvraag

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een abonnement, kunt u bellen naar 0523 – 654040. U kunt ook een onderhoudsbeurt via info@baltinstallatie.nl aanvragen. Wij zullen dan snel contact met u opnemen om een afspraak te maken.

24-uurs servicedienst

Klanten met een onderhoudsovereenkomst kunnen 24 uur per dag telefonisch storingen doorgeven. Voor noodgevallen is er ook buiten kantooruren een vakkundige service-monteur beschikbaar. 
De meeste storingen worden binnen 24 uur opgelost. Ook als u geen onderhoudsovereenkomst heeft bij ons, maar wel een storing, kunt u uiteraard bij ons terecht.

Kortom, bent u op zoek naar een ervaren en vakbekwame installateur? Neem dan contact op met Loodgietersbedrijf Balt. Wij verzorgen de installatie, onderhoud en reparatie van uw centrale verwarming met name in de omgeving van Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en Zwolle e.o.


Vloerverwarming

Vloerverwarming is comfortabel en behaaglijk warm voor steenachtige vloeren is vloerverwarming eigenlijk een must. Ideaal voor spelende kinderen, het lopen op blote voeten of sokken, en het snel drogen van een natte vloer in de badkamer. Ook in een bestaande woning is vloer- of wandverwarming meestal eenvoudig aan te brengen. Energiezuinig door de gelijkmatige temperatuurverdeling is vloerverwarming de meest ideale manier van verwarmen. De temperatuur in woonvertrekken kan 1 à 2°C lager zijn dan bij andere verwarmingssystemen. Dit levert al gauw een energiebesparing op van 10 tot 20%. Door de combinatie van vloerverwarming met een zogenaamd “laag temperatuursysteem”, zoals een warmtepomp of zonnecollectoren, ontstaat er nog meer besparing.

Toepassing als hoofd- of bijverwarming

Hoofdverwarming. Alleen de vloer en/of wand wordt verwarmd, zonder radiatoren. In ruimtes met een relatief klein vloeroppervlak b.v. keukens en badkamers kan een radiator toch noodzakelijk zijn. Evenals in een woonkamer met schuifpui of veel glasoppervlak tot aan de grond (veel warmteverlies).

Bijverwarming. De vloer en/of wand wordt verwarmd in combinatie met radiatoren. Vloer en/of wandverwarming is het meest comfortabel, maar radiatoren kunnen een vertrek sneller opwarmen.

Watervoerende vloerverwarming.

Deze uitvoering is ideaal voor grotere vertrekken en nieuwbouw. Het bestaat uit verwarmingsbuizen meestal met een diameter van 16mm die worden aangesloten op een verdeler. De buizen worden in een slakkenpatroon op een doorgaans geïsoleerde ondergrond veelal een isolatieplaat van 20 tot 30mm dik. Hier overheen komt de cement afwerk- en tegelvloer, of ingeval van een wand de stuc-en pleisterlaag.

Elektrische uitvoering

Elektrische vloer- en wandverwarming d.m.v. dunne matten is bij uitstek geschikt voor renovatie van kleinere vertrekken, zoals de badkamer, keuken of serre

Voor verdere informatie of een prijsaanvraag van vloerverwarming, zijn wij de juiste partner voor u. Neem gerust contact met ons op, de vloerverwarming verzorgen onze installateurs met name in de regio Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en Zwolle e.o.


Warmtepomp

Het toepassen van een warmtepomp voor de verwarming van huizen en de productie van warm water is de laatste tijd flink in opmars. De techniek is heel eenvoudig je haalt warmte van buiten om je huis binnen mee te verwarmen. In het buitenland wordt deze techniek al veel langer toegepast.

Een warmtepomp is een soort van omgekeerde koelkast. Bij een koelkast wordt de warmte uit de koelkast naar buiten getrokken, een warmtepompinstallatie haalt deze natuurlijke warmte van buiten om juist binnen te benutten. Rondom het huis kan daarbij gebruik gemaakt worden van warmte uit de lucht, grond of grondwater. In de grond is de temperatuur vanaf een diepte van 1,5 meter bijvoorbeeld het hele jaar meer dan 0°C

Warmte uit de grond

Wanneer een warmtepomp haar warmte uit de grond met leidingen die verticaal in de grond worden geboord tot een diepte van 50 tot 150 meter.

Warmte uit de lucht

Een lucht warmtepomp haalt zijn warmte uit de buitenlucht. De buitenunit bestaat uit een reeks buizen waar de koelvloeistof doorheen stroomt. Deze buizen staan in contact met de omgevingslucht. De lucht kan op natuurlijke wijze rondstromen of ondersteund met behulp van een ventilator. Het nadeel van een luchtwarmtewisselaar is dat deze afhankelijk is van de temperatuur van de lucht en deze varieert deze nogal . Het rendement (COP) van deze luchtwarmtepompen varieert dan ook sterk. Daardoor is het meestal noodzakelijk dit systeem te combineren met een andere verwarmingsbron om bij te kunnen springen als niet voldoende warmte voor handen is.

Warmte uit meestal een bron

Het is ook mogelijk om de warmte uit het grondwater, een vijver of zelfs een rivier te benutten. Deze techniek kan interessant zijn omdat deze bronnen over het algemeen een vrij stabiele temperatuur kunnen leveren wat ten goede komt aan het rendement.

Warmte benutten met Vloerverwarming en Wandverwarming

Je kunt de warmte die wordt gewonnen met een warmtepomp op verschillende manieren benutten. De theorie daarbij is dat hoe lager de gebruikte temperatuur is hoe efficiënter de installatie werkt. Met andere woorden hoe kleiner het verschil tussen de koudebron en de warmtebron hoe hoger het rendement. Lage temperatuur verwarming wordt veel toegepast via vloerverwarming en wandverwarming.

Verwarmen met behulp van een warmtepomp is het meest geschikt bij nieuwbouwwoningen. Vanaf het begin kan rekening gehouden worden met de situatie en gekozen worden voor het meest efficiënte systeem. In de meest gevallen betekend dit excellente isolatie in combinatie met lage temperatuur vloerverwarming. Bij bestaande bouw is een warmtepomp installatie alleen interessant bij grote verbouwingen. (bron:  duurzaamthuis.nl)

Voor verdere informatie of een prijsaanvraag van een warmtepomp zijn wij de juiste partner voor u. Neem gerust contact met ons op, de warmtepomp verzorgen onze installateurs met name in de regio Dedemsvaart, Hardenberg, Balkbrug, Ommen, Nieuwleusen, Zuidwolde en Zwolle e.o.